CMS

Uw website zelf aanpassen, toevoegen, beheren, wijzigen? Dat kan! Websites van Inviato kunt u altijd en overal aanpassen.

Wat is CMS?

cmsEen content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement). Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system (inhoudbeheersysteem). Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen. Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS. Een bekende variatie op het CMS is bijvoorbeeld de weblog.

WordPress heeft een eenvoudig dashboard waardoor het voor u als klant gemakkelijk is om aanpassingen in uw website te maken.  Om het nog makkelijker te maken, ontvangt u van ons desgewenst een korte handleiding. Uiteraard kunt u bij vragen contact opnemen.

Het grote voordeel hiervan is dat, wanneer u bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer hebt, u ons niet hoeft te benaderen om dit te laten wijzigen. Zo maakt u geen kosten en u hoeft er  ook niet op te wachten.

 

Wie we zijn | Wat we doen | Portfolio | CMS | Contact